Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Over Archief Gooi en Vechtstreek Overheidsarchieven en archieftoezicht Waardering en selectie van archiefbescheiden

Waardering en selectie van archiefbescheiden

Een overheid moet een vastgestelde selectielijst hebben (Archiefwet artikel 5 en 9). Waardering en selectie gebeurt volgens Archiefbesluit artikel 8.

Regeling selectie en vernietiging 

Selectie en vernietiging is een van de risicovolle beheeractiviteiten, waarvoor we een Regeling selectie en vernietiging van informatie hebben vastgesteld. 

Toepasselijke selectielijsten en hotspotmonitor 

Voor informatie vanaf 1 januari 2020 geldt de geactualiseerde Selectielijst gemeenten en intergemeentelijke organen 2020. Ter ondersteuning van de implementatie is een handreiking, een Excel en een zgn. Select-tool beschikbaar.  

Met een hotspotmonitor kun je lokale en regionale uitzonderingen op de regel van deze selectielijst maken. Regio Gooi en Vechtstreek heeft nog geen hotspotmonitor. 

Bekijk een model van een vernietigingslijst in spreadsheetvorm. 

Voor informatie van 2017 tot 2020 geldt de Selectielijst gemeenten en intergemeentelijke organen 2017. 

Voor informatie van 1996 tot 2016 geldt de op 25 juni 2012 geactualiseerde Selectielijst (inter)gemeentelijke archiefbescheiden. 

Voor informatie van 1995 en ouder geldt de Lijst van voor vernietiging in aanmerking komende stukken in gemeentearchieven van 1983. 

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×