Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Archiefdiensten gaan samen

Archiefdiensten gaan samen

 

Het jaar is van start gegaan met een mooie ontwikkeling. Per 1 januari 2024 zijn het Streekarchief Gooi en Vechtstreek en het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen gefuseerd tot één archiefdienst. De gezamenlijke archiefdienst gaat verder onder de naam Archief Gooi en Vechtstreek. Daar hoort een nieuwe huisstijl met logo bij, die bijdragen aan onze zichtbaarheid.

Archief Gooi en Vechtstreek is een samenwerkingsverband van de gemeenten Blaricum, Laren, Hilversum, Wijdemeren, Gooise Meren en Huizen. Tevens verricht zij de archiefdiensten voor de Veiligheidsregio en de regio Gooi en Vechtstreek. Hilversum is aangewezen als centrumgemeente in de gemeenschappelijke regeling.

Oude kaart van het Gooiland met de grensscheiding met het Sticht (Utrecht)

Kaart van de limietscheiding van Gooiland met Utrecht door Maurits Walraven

Lange tijd hebben in het Gooi en de noordelijke Vechtstreek twee archiefdiensten naast elkaar bestaan. Het gemeentearchief Gooise Meren en Huizen in Naarden voerde archieftaken uit voor Gooise Meren en Huizen. Het Streekarchief Gooi en Vechtstreek in Hilversum bediende Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Laren en de samenwerkingsverbanden Regio Gooi en Vechtstreek en de Veiligheidsregio.

Het samengaan van het Gemeentearchief en het Streekarchief tot Archief Gooi en Vechtstreek zal bijdragen aan een robuustere archiefdienst die de archief- en toezichthoudende taken voortvarend kan oppakken.

Dienstverlening
Archief Gooi en Vechtstreek zal haar dienstverlening blijven uitvoeren vanuit de huidige twee locaties in Naarden en Hilversum. De beide studiezalen blijven dus gewoon open voor bezoekers.

Zoeksysteem
Binnenkort worden de noodzakelijke wijzigingen doorgevoerd op deze website en overige communicatiekanalen. De opzet van het zoekportaal blijft hetzelfde, zodat u uw weg kunt blijven vinden.

Informatievragen
Voor informatieverzoeken en andere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@archiefgooienvechtstreek.nl of telefonisch via (035) 629 26 46.
Het team van Archief Gooi en Vechtstreek staat voor u klaar!

Met vriendelijke groeten,

Jacqueline Deknatel, archivaris
Benno van Tilburg, projectleider fusie archiefdiensten

 

4 januari 2024

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×