Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Archief Christelijke Gereformeerde Kerk Hilversum overgedragen

Archief Christelijke Gereformeerde Kerk Hilversum overgedragen

Donderdag 2 februari is het archief van de Christelijke Gereformeerde Kerk Hilversum overgedragen aan het Streekarchief. Dit betreft zowel de archieven uit de voormalige Rehobothkerk, als de archieven uit de voormalige Pniëlgemeente. Met een handtekening van Herman de Ruijter, voorzitter van CGKV de Verbinding in Hilversum, is de overdracht officieel.

overdracht van het kerkarchief in aanwezigheid van de archivaris

Archieven geordend
Cok van Schaik, Henk Smit en Herman de Ruijter zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om beide archieven te ordenen en te inventariseren. Een grote klus, zeker met een harde deadline in het vooruitzicht. De Rehobothkerk is in 2021 verkocht en de Pniëlkerk wordt ingrijpend verbouwd. Het archief moest dus snel een nieuwe plek krijgen.

Inmiddels staan alle stukken in het depot van het Streekarchief.
U kunt de inventaris van beide archieven digitaal bekijken:

 

9 februari 2023

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×