Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home De Gooise moordenaar

De Gooise moordenaar

de Gooise stoomtram

de dodelijke gooise stoomtram

Dit vrolijke voorblad van een pianobundeltje laat ons de overvolle Gooise Stoomtram zien. In werkelijkheid was er niet altijd veel plezier tijdens een rit. Er gebeurden nogal wat ongelukken met dodelijke afloop: minstens 117 personen kwamen om gedurende het bestaan van de tram. Om die reden heette de tram in de volksmond ook wel ‘de Gooise moordenaar’.

Toch was de tramdienst buitengewoon populair vanaf de oprichting in 1881. Tot in het jaar 1947 heeft de tram vele mensen vervoerd vanuit Amsterdam, dwars door de vestingstad Naarden, met haltes in Huizen, Blaricum, Laren en Hilversum.

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×