Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home De Gooise moordenaar

De Gooise moordenaar

de Gooise stoomtram

de dodelijke gooise stoomtram

Dit vrolijke voorblad van een pianobundeltje laat ons de overvolle Gooise stoomtram zien. In werkelijkheid was er niet altijd veel plezier tijdens een rit. Er gebeurden nogal wat ongelukken met dodelijke afloop: Minstens 117 personen kwamen om gedurende het bestaan van de tram. Hierom heette hij in de volksmond ‘de Gooise moordenaar.

Toch was de tramdienst buitengewoon populair vanaf het begin van de oprichting in 1881 en heeft tot in het jaar 1947 vele mensen vervoerd vanaf Amsterdam dwars door de vestingstad Naarden met haltes in Huizen, Blaricum, Laren en Hilversum.

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×