Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Plattegrond hervormde kerk op de Kerkbrink te Hilversum

Plattegrond hervormde kerk op de Kerkbrink te Hilversum

SAGV016_29_5

Deze plattegrond van de hervormde kerk op de Kerkbrink te Hilversum toont de vernieuwde indeling uit 1849. De drukbezochte kerk kampte destijds met een ruimteprobleem en er moesten meer zitplaatsen komen. Om dat voor elkaar te krijgen werden onder andere de predikstoel en een aantal pilaren verplaatst. Op de tekening kunnen we zien dat het aantal zitplaatsen met ruim 140 werd uitgebreid. Deze zijn in rood ingetekend. Een en ander over de verbouwing is te lezen in de notulen van de vergaderingen van het college van kerkvoogden. In de vergadering van 10 december 1849 werd uiteindelijk de zaak beklonken: “Nadat in deze vergadering het plan door den ingenieur geteekend en waarbij 100 (!) plaatsen gewonnen worden is voorgelegd ende kosten na opgave den timmermans en het geheel begroot op fl. 1000.”

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×