Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Over Archief Gooi en Vechtstreek Overheidsarchieven en archieftoezicht Archiefruimte en archiefbewaarplaats

Archiefruimte en archiefbewaarplaats

Elke overheid moet een archiefruimte en archiefbewaarplaats hebben, voor zowel digitale als analoge (papieren) informatie (Archiefwet, o.a. artikel 21). Het beheer van ruimte en bewaarplaats voor analoge informatie moet voldoen aan de Archiefregeling artikel 27 e.v.. Het beheer van ruimte en bewaarplaats voor digitale informatie staat nog niet in wet- en regelgeving.

Beheer archiefruimten en archiefbewaarplaatsen voor papier 

Checklists voor beheer van analoge archiefruimten en –bewaarplaatsen zijn beschikbaar via https://www.provincialearchiefinspecties.nl/producten/bewaren/ . 

Eisen digitale archiefruimte en archiefbewaarplaats 

In de model-aanbestedingsbestekken e-depotvoorzieningen (AIDO, 2016) staat een opsomming van de functionele eisen voor een voorziening voor duurzame digitale bewaring (digitale archiefruimte en – bewaarplaats). De belangrijkste normen op dit gebied zijn de NEN-ISO 16175-1 en de ISO 14721 (OAIS-model). De Nederlandse bewerking van deze normen is de ED3. 

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×