Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Over Archief Gooi en Vechtstreek Overheidsarchieven en archieftoezicht Kwaliteitssysteem voor het beheer van informatie

Kwaliteitssysteem voor het beheer van informatie

Elke overheid (en archiefdienst) moet een kwaliteitssysteem hebben voor het beheer van informatie (Archiefregeling, artikel 16). Hierin staan de toetsbare eisen waaraan het beheer en de staat van de informatie moet voldoen.

Landelijke Handreiking voor een kwaliteitssysteem informatiebeheer 

De landelijke Handreiking voor een kwaliteitssysteem informatiebeheer bij decentrale overheden (KIDO) is te gebruiken bij de opbouw van de kwaliteitszorg voor het beheer van de zgn. niet-overgebrachte informatie (bij decentrale overheden) en overgebrachte informatie (bij archiefdiensten). 

Normen goede geordende en toegankelijke staat 

In onze Normen goede geordende en toegankelijke staat van informatie staan de toetsbare eisen op een rij die gelden als het resultaat van kwaliteitszorg. Dat resultaat is immers informatie. 

Referentiekader Opbouw Digitaal Informatiebeheer 

Het Referentiekader Opbouw Digitaal Informatiebeheer (RODIN), versie 2.0, is een instrument voor (zelf)evaluatie voor de inrichting van de digitale beheeromgeving. Hierin kunnen we digitale informatie duurzaam beheren. 

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×