Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Boek ‘Elke tijd zijn eigen gekte’

‘Elke tijd zijn eigen gekte. Portretten van geestelijke verwarring door de eeuwen heen, 1500-2020’

Vorige maand verscheen het boek ‘Elke tijd zijn eigen gekte. Portretten van geestelijke verwarring door de eeuwen heen, 1500-2020’ van Henke van der Heiden. Alle portretten spelen zich af in de gemeenten van Gooi en Vechtstreek. Bussum, Naarden en Muiden komen ruim aan bod, hiervoor zijn de archieven van het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen uitvoerig geraadpleegd.

Portretten uit late middeleeuwen tot nu

Het boek is een reis door de tijd in intieme portretten van mensen die te maken kregen met geestelijke verwarring van de late middeleeuwen tot nu. Een geschiedenis verteld vanuit de ervaringen van direct betrokkenen, hun familie en buren. In vroeger tijden sprak men van ‘bezetenen’, tegenwoordig horen we regelmatig over ‘verwarde personen’. Geestelijke verwarring is van alle tijden maar hoe we daar tegenaan kijken en mee omgaan, verschilt door de eeuwen heen. Wat betekenen die verschillen voor het leven van mensen die zélf te maken krijgen met geestelijke verwarring?

Mensen met psychische kwetsbaarheden hebben hun plek in de samenleving nooit vanzelfsprekend in kunnen nemen. Dit boek is geschreven met de bedoeling om deze mensen een naam en gezicht te geven, tegen alle vooroordelen en uitsluiting in.

Het boek is momenteel verkrijgbaar in elke boekwinkel in Nederland en België en online bij de Walburg Pers

Op de omslag van het boek poseert een achttal mannen, tegen de achtergrond van een bos of een bomengroep met een schop, bezem en houten kruiwagen

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×