Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Jubileum Hilversum vorige eeuw

Jubileum Hilversum vorige eeuw

 

Zoals we in 2024 het 600-jarig bestaan van Hilversum vieren, was het precies een eeuw geleden ook een jubileumjaar. De herdenking van 500 jaar Hilversum werd onder andere vormgegeven met de uitgave van een omvangrijk boekwerk over de Hilversumse geschiedenis. Dit speciale gedenkboek werd rijk geïllustreerd en versierd met tekeningen van Hilversummer R.W.P. de Vries jr. Bij het drukken van het boek werd gebruik gemaakt van zogenaamde clichés (een soort stempels) om de siertekeningen van De Vries in het boek op te nemen.

In onze studiezaal in Hilversum zijn zowel het gedenkboek als de gebruikte clichés te bekijken.

 

16 april 2024

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×