Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Hilversum: veel meer dan 600 jaar

Hilversum: veel meer dan 600 jaar

 

In 2024 vieren we het 600-jarig bestaan van Hilversum. Maar wat was er dan vóór die 600 jaar, en is Hilversum misschien al veel ouder? Het landschap rondom Hilversum is vooral ontstaan in de voorlaatste en de laatste ijstijd en vormt al sinds duizenden jaren een aantrekkelijke plek voor mensen om zich te vestigen. Rondom en in Hilversum zijn hier vele getuigen van gevonden. In deze lezing neemt geoloog en archeologisch onderzoeker Sander Koopman u mee naar het ontstaan van het Hilversumse landschap en de sporen en voorwerpen die de mens daar al sinds de verre prehistorie tot op heden in heeft achtergelaten. Na de pauze gaat Manou Beijne met hem in gesprek.

Drs. Sander Koopman (1974) is geoloog en houdt zich bezig met regionaal geologisch en archeologisch onderzoek. Hierover heeft hij enkele tientallen publicaties uitgebracht. Hij is voorzitter van AWN Naerdincklant en redacteur archeologie bij het regionaal historisch tijdschrift Tussen Vecht en Eem. In het dagelijks leven is hij werkzaam als beleidsadviseur bij ProRail.

Drs. Manou Beijne is archeoloog en is onder meer betrokken geweest bij Amsterdam 750 jaar. Zij is werkzaam als adviseur publiekscommunicatie.

 

Waar en wanneer?
Donderdag 11 april 2024

Aanvang 20:00 uur
Bibliotheek Hilversum
’s Gravelandseweg 55

De toegang tot het Historisch Café is gratis. Na afloop wordt met de pet rondgegaan om de kosten van de sprekers te dekken.

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×