Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Protestantse Gemeente Bussum draagt archief over

Protestantse Gemeente Bussum draagt archief over

De Protestantse Gemeente Bussum droeg op 16 juni het archief van de Ned. Hervormde gemeente te Bussum en van de Gereformeerde kerk van Bussum over aan het Gemeentearchief Gooise Meren te Naarden. De papieren archieven omvatten 5 strekkende meters. De archieven zijn te raadplegen met inachtneming van een aantal privacyregels.

De Hervormde gemeente is in 1827 gesticht en kwam bijeen in het kerkje dat later de tv-studio Irene werd. De Gereformeerde kerk werd in 1887 gesticht en bouwde in 1891 een kerkje aan de Iepenlaan.

De overgedragen archieven lopen vanaf de stichtingsdata tot 1990. Vanaf 1990 gingen de beide Bussumse kerkgemeenschappen samenwerken wat in 1997 leidde tot een Samen-op-Weg-federatie en uiteindelijk tot een fusie in 2008 onder de huidige naam Protestantse gemeente te Bussum. De Protestantse gemeente heeft drie kerkgebouwen: de Verlosserkerk, de Wilhelminakerk en de Spieghelkerk. De Verlosserkerk is onlangs gesloten en het verkoopproces is in voorbereiding.

Ben Bakker (links) van de Prot. Gemeente Bussum, draagt in de Schilderijenzaal het archief over aan archivaris Niels van Driel (foto Klaas Oosterom).

Voor meer informatie:

Kerkelijk Bureau Protestantse Gemeente Bussum

T 035 691 88 52

E kb@pg-bussum.nl

 

17 juni 2021

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×