Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Week van de Erfgooiers 2019

Week van de Erfgooiers 2019

week_van_de_erfgooiers_2019

Het hele programma vindt u op de website van de Stichting

Elk jaar vindt in de tweede week van oktober de week-van-de-erfgooier plaats. De Stichting Stad en Lande van Gooiland wil daarmee de aandacht vestigen op de geschiedenis van de Erfgooiers. Tijdens die week worden er door Gooise organisaties, zoals de Vrienden van het Gooi, activiteiten ontplooit met een link naar de Erfgooiersgeschiedenis. Traditiegetrouw sluit de Week van de Erfgooiers met het uitreiken van de Emil Ludenpenning. Dit jaar loopt de week-van-de-erfgooier van 4 t/m 11 oktober 2019.

Bij de start van de week op vrijdag 4 oktober neemt burgemeester Pieter Broertjes van de gemeente Hilversum neemt eerste exemplaar van het nieuwe boekje ‘Erfgooiers – Stad en Lande van Gooiland in ontvangst. Het boekje is geschreven door Anton Kos en wordt uitgegeven door de Stichting Stad en Lande van Gooiland.

Op deze site vindt u de inventarissen van de archieven van Stad en Lande van Gooiland die zich bevinden bij het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen te Naarden.

In de Beeldbank bevinden zich afbeeldingen uit de rijke geschiedenis van de erfgooiers, zoals de foto door Jacques Stevens van drommen mannen na vergadering van de Vereniging van Stad en Lande met in het Sportpark in Hilversum in 1960

 

30 september 2019

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×