Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Begraafplaats aan de Bosdrift Hilversum

Begraafplaats aan de Bosdrift Hilversum

Plattegrond begraafplaats aan de Bosdrift Hilversum

De begraafplaats aan de Bosdrift in Hilversum is aangelegd vanaf 1887 en in 1890 in gebruik genomen. Het ontwerp in landschapsstijl is van architect L.A. Springer. Gemeentearchitect Piet Andriessen tekende de gebouwen en het hek. In 1964 werd de begraafplaats gesloten, maar sinds 2005 is zij weer in gebruik.

Het archief van de beheerder van de begraafplaats bestaat uit 12 begraafregisters en twee omslagen met chronologische opgaven van begravingen. Deze noemen ook de overledenen in de zogenoemde armengraven.

Het archief van de beheerder van de Algemene Begraafplaats aan de Bosdrift treft u hier.

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×