Archief Gooi en Vechtstreek

U bent hier: Home Bevrijdingsfeest Naarden 1773

Bevrijdingsfeest Naarden 1773

Test_alt_text

Een eeuw lang viert de stad Naarden haar bevrijding van de Fransen in 1673. De laatste keer pakt de stad groots uit. In 1999 heeft de toenmalige stadsarchivaris Dirk Dekema over dit feest gepubliceerd in het historisch tijdschrift De Omroeper. Hij verwees in zijn artikel zijdelings naar een pamflet met een verslag van het eeuwfeest, waarvan hij hoopte dat dit nog ergens was te vinden. Twintig jaar later is dit pamflet opgedoken en heeft het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen de Echte beschryving der gedachtenis van het ontset van de stad Naarden, plegtig geviert op den 13 September 1773 aangeschaft.

Het pamflet bevat een prachtige prent van de nieuwe vaandels die het stadsbestuur aan de schutterij schonk.

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×